Sistemele inteligente de incalzire prin pardoseala DEVI


Incalzirea inteligenta DEVI – aducerea unui aport de caldura necesar acolo unde trebuie, cand trebuie, la parametri programabili, flexibil si eficient.
HOBBIT Integral RO aduce pe piata din Romania din 1994 sistemele de incalzire DEVI produse de firma DEVI din Danemarca (www.devi.com).
Prin simplitatea si flexibilitatea de care da dovada, sistemul „deviheat®“ poate asigura prin cele trei componente ale sale, cablu incalzitor „deviflex®“, termostat „devireg®“, elemente de fixare „devifast®“, orice aplicatie unde este necesara aducerea unui aport de caldura.
Astfel, sistemul „deviheat®“ se poate utiliza la:
• incalzirea locuintelor ca sursa unica de caldura;
• incalzirea suprafetelor de pardoseala rece pe zone de interes determinate;
• prevenirea inghetului pe zone exterioare (accesuri auto sau pietonale, rampe auto, etc.);
• prevenirea formarii depozitelor de gheata si a turturilor in jgheaburi si burlane;
• incalzirea serelor;
• incalziri la fermele zootehnice;
• camere de congelare;
• insotiri de conducte pentru prevenirea inghetului fluidelor vehiculate;
Toate aceste aplicatii se rezolva cu sistemele DEVI care constau in 3 categorii de echipamente:
1. Cablurile incalzitoare „deviflex®“
1.1. Cablul incalzitor deviflex® monofilar;
1.2. Cablul incalzitor deviflex® bifilar.
2. Termostate de control si programabile „devireg®“
2.1. Termostatul 550 pentru aplicatiile la interior ale sistemului. Termostatul are in dotare atat senzori de ambient cat si de pardoseala ce pot fi setati ca functionare impreuna sau selectiv functie de aplicatia sistemului.
T550 poate fi programat in sensul realizarii de temperaturi diferite pe perioade orare diferite, diferit pe cele 7 zile ale saptamanii. Aceasta functie de gradul de ocupare al incaperii respective unde este instalat termostatul T550. Termostatele se pot lega si in retea si pot fi comandate si urmarite in functionare prin intermediul unui program special de la un calculator.
Dotand fiecare camera a unui imobil cu T550, sistemul va functiona independent consumand diferit energie pentru a acoperi pierderile specifice din camera respectiva. Lipsind centralizarea sursei de energie termica – cazanul in cazul folosirii agentului termic apa calda – sistemul „deviheat®“ isi dovedeste flexibilitatea atat in asigurarea confortului termic cat si a economiei de energie electrica.
2.2. Termostatul 850 pentru aplicatiile de la exterior ale sistemului. Termostatul este dotat cu senzori de temperatura si umiditate, comandand astfel pornirea sistemului numai in timpul ninsorii sau daca exista pericolul formarii ghetii, respectiv umiditate si temperaturi negative.
3. Elemente de fixare „devifast®“
Asigura fixarea rapida si eficienta a cablurilor fie pe suprafete orizontale prin intermediul unei benzi metalice de fixare, fie in jgheaburi si burlane cu cleme speciale de plastic.
Pentru exemplificarea utilizarii sistemului ca sursa unica de incalzire, sa consideram un apartament de 2 camere in care vom incalzi urmatoarele suprafete: sufragerie: 16 m2, dormitor: 10 m2, bucatarie + hol: 10 m2, baie: 4 m2. Pentru asigurarea incalzirii ca unica sursa a camerelor mentionate, se va instala in pardoseala (inglobat in sapa de ciment) cablul electric incalzitor ce va fi comandat de termostate T550.
Puterea instalata in aceasta consideratie este de 150 W/m2, rezultand un necesar de numai 6150 W pentru incalzirea acestui apartament astfel: sufragerie: 2540W, dormitor: 1485 W, bucatarie + hol: 1485 W, baie: 625 W. Cablul incalzitor se monteaza conform schemelor alaturate.
Astfel, considerand comanda numai cu 3 termostate ce vor controla sufrageria si dormitorul separat si baia, bucataria si holul comun, costul materialelor DEVI necesare pentru incalzirea acestui apartament este de: 1192 Euro fara TVA.
Instalarea este foarte simpla si poate fi asigurata de firma noastra, sau putem oferi numai asistenta tehnica, montarea efectuandu-se de catre beneficiar. Consumul mediu este de 27 Wh/m2.
Dimensionarea si instalarea sistemului in cazul utilizarii lui pentru prevenirea depunerilor de zapada si a formarii ghetii pe zone exterioare este la fel de simpla.
Pentru aceasta aplicatie se vor instala 250W/m2, cu cablul ales corespunzator.
Fiind comandat de termostatul T850 dotat cu senzori de temperatura si umiditate, sistemul va functiona numai atunci cand ninge sau cand exista pericolul formarii ghetii, respectiv umiditate si temperaturi negative.
Costul acestui sistem este, pentru o rampa de acces de suprafata medie, de aproximativ 45 Euro/m2 materiale fara TVA.
Consum: sistemul va consuma puterea instalata numai pe perioada ninsorii.
Prevenirea inghetului si depunerilor de zapada in jgheaburi si burlane
Daca in cazurile de mai sus sistemul deviheat® se inglobeaza in stratul de sapa de ciment sau de nisip din structura pardoselii, pentru a crea un corp comun radiant, in cazul utilizarii lui la jgheaburi si burlane, montajul se realizeaza oricand si foarte simplu.
Si in acest caz aceleasi trei componente ale sistemului rezolva aplicatia, respectiv: cablu incalzitor, termostat T 850 si elemente de fixare.
Pentru dimensionarea sistemului, in considerentul unui jgheab de 12cm puterea instalata necesara pe metru liniar este de 35W. Ea se va realiza in doua treceri paralele ale cablului incalzitor.
Comanda sistemului este asigurata tot de termostatul T850 dotat cu senzor de temperatura si umiditate. Sistemul va functiona numai atunci cand ninge sau cand exista pericolul formarii ghetii, respectiv umiditate si temperaturi negative.
Pentru exemplificare, costul unui sistem de degivrare care sa asigure protectia a 80ml de jgheaburi si burlane este de 1120 Euro – materiale fara TVA.
Consum: sistemul va consuma puterea instalata numai pe perioada ninsorii.
Garantie:
• 10 ani pentru cablurile electrice incalzitoare;
• 2 ani pentru toate celelalte componente.


Pentru mai multe amanunte si pentru a intra in posesia datelor tehnice si comerciale, nu ezitati sa ne contactati la:
Str. Popa Soare nr. 57, Sect. 2, Bucuresti
tel.: 021-326.07.90, 326.07.91
fax: 021-326.07.45
mobil: 0723-234.856
e-mail: integral@hobbitro.ro
www.hobbitro.ro

© Copyright 2006 - Editura Minos