Sisteme de masurare si reglare a nivelului in rezervoare de apa si motorina

AFRISO-EURO-INDEX pune la dispozitia firmelor de instalatii un sortiment complex echipamente germane de ultima generatie de monitorizare si automatizari la aplicatii de stocare lichide – apa si motorina / CLU.

Astfel, in functie de:
-tipul lichidului si parametrii sai (temperatura, puritate, presiune)
-dimensiunea, forma si materialul rezervorului
-cerintelor de precizie a masurarii
-cerintelor pentru automatizare, integrare date in BMS

se pot alege diverse solutii complete, cu urmatoarele principii de functionare:
-mecanic
-pneumatic/electropneumatic
-hidrostatic
-conductiv
-capacitiv
-magnetostrictiv
-non-contact: ultrasunete, radar etc.

Dintre acestea va prezentam in cele ce urmeaza doua dintre cele mai solicitate sisteme hidrostatice, ambele fiind compuse din sonda de masurare si unitate de afisare / reglare, cu sau fara transmitere date la distanta.

Sistemul hidrostatic (DIT, TankControl) se utilizeaza in special pentru monitorizare si reglare nivel in rezervoare de dimensiuni mici si medii, de apa si motorina / CLU.
Sonda consta intr-un traductor de presiune imersat in rezervor, in partea inferioara, prin suspendare sau infiletare in rezervor. Aceasta sonda se comanda corespunzator tipului de lichid si a inaltimii maxime a rezervorului (standard: apa sau motorina, inaltime rezervor min. 900mm – max. 3000mm). Determinarea inaltimii de lichid se face prin masurarea presiunii hidrostatice exercitate de coloana de lichid p = ρgh. Cunoscand densitatea lichidului si bineinteles constanta gravitationala se realizeaza masurarea continua a nivelului cu o precizie relativ ridicata. Datele astfel determinate se transmit catre unitatea de indicare in semnal unificat 4...20mA. Aceasta unitate poate fi plasata la distanta (max. 10m), in alta incapere.

Diferenta majora intre sistemul DIT (foto 1) si cel TankControl (foto 2) este aceea ca DIT nu necesita sursa de alimentare, energia fiind furnizata de bateria Li 3,6V incorporata. Functia push-to-read asigura o durata lunga de viata a bateriei – cca. 5 ani.

Sistemul TankControl utilizeaza aceeasi sonda hidrostatica (tip DIT) insa unitatea de afisare dispune de functii complexe pentru monitorizarea consumului, praguri de alarmare si doua contacte releu. Afisajul grafic, de dimensiuni mari, dispune de iluminare. De asemenea, utilizatorul poate fi anuntat din timp despre necesitatea aprovizionarii cu combustibil, in functie de consumul din perioada curenta.

Bateria Li inclusa asigura pastrarea datelor in cazul intreruperii alimentarii cu energie electrica.

Afisarea valorilor, la ambele sisteme, se poate face in litri, m3, % si inaltime coloana de lichid. Precizia masurarii este deosebit de inalta (±1.5%), datorita traductorului electronic. De asemenea, softul aparatului cunoaste formele standard ale rezervoarelor, astfel incat, prin simpla selectare din meniu, este posibila indicarea volumului direct in litri, chiar si la rezervoare cu sectiune variabila. Astfel, montajul si punerea in functiune se realizeaza extrem de rapid, cu costuri minime.

Sistemul dispune de autodiagnoza si include accesoriile de montaj – presetupe, cablu sonda 5m, doza, adaptoare montaj la rezervoare din plastic. Optional se poate livra si un modul de transmitere date prin GSM sau internet, pentru vizualizare si alarmare la distanta.

Pentru detalii nu ezitati sa ne contactati la

050881 Bucuresti, sector 5
Bvd. Tudor Vladimirescu nr. 45 A
Tel. (021) 410 07 02; 411 92 21
Fax (021) 410 07 12; 411 97 82
www.afriso.ro
www.analizoaredegaze.ro
www.analizoaredegazedeardere.ro
info@afriso.ro
© Copyright 2006 - Editura Minos